Dekorativni Profili

Proizvodnja i ugradnja dekorativnih elemenata na fasadama je nekada bio skup i zahtjevan posao. Dekorativni poslovi su se izvodili nabacivanjem žbuke i ručnim izvlačenjem što je predstavljao mukotrpan i dugotrajan proces koji je trajao mjesecima, a cijena ukrasa je znala višestruko premašiti cijenu izrade same fasade.

Međutim, konstantnim usavršavanjem materijala i pojavom novih tehnologija rada izrada i ugradnja dekorativnih profila danas zauzima važnu ulogu kod izrade fasada. Cijene izrade su višestruko smanjene, a samim tim dekorativni profili su postali dostupni svima. Izrada same fasade nije zanemariva da bi na kraju dobili objekat koji i nema neki estetski izgled. Dekorativni profili su dodatak koji potpuno drugačije definišu izgled fasade - daju elegantan i ekskluzivan izgled objektu koji odgovara duhu vremena. Mogu se postavljati kao okvir oko prozora i vrata ili na stubove, balkone, prepuste krovišta, vijenaca na fasadi i sl.
Rade se od ekspandiranog polistirena, a obrađuju fasadnom žbukom ili bojenjem. Mogu se izrađivati različitih oblika i dimenzija. Profili su lagani i vrlo otporni na vanjske uticaje.

Glavne karakteristike su:

* Brza, jednostavna i čista ugradnja
* Otpornost na atmosferske uticaje
* Mogućnost bojenja u željeni ton
* Veliki izbor oblika i profila modernog i klasičnog dizajna
* Izrada po narudžbi omogućava unikatna riješenja i doprinosi podizanju estetske vrijednosti objekta